Tippek és tanácsok Élvezzük a gyümölcsleveket még több formában a nyáron

Minden Tesco gyümölcslé közvetlenül a friss gyümölcsből préselve készül, ezért érdemes beszereznünk egy-két dobozzal a kedvenceinkből, hogy a nyár során bármikor elmerülhessünk a frissítően gyümölcsös ízekben. Legyen szó akár egy új koktélról a házibuliba, vagy valami jeges finomságról, ami mindenkit levesz a lábáról, íme néhány szuperegyszerű recept, amivel a legtöbbet hozhatjuk ki a friss gyümölcslevek ízéből.


Házi jégkrémnyalókák

Szeretnénk még mókásabbá tenni a gyerekeknek a gyümölcsleveket? Fagyasszuk jópofa, réteges, gyümölcsös jégkrémmé. Öntsük a kedvenc gyümölcsleveiket pálcikás jégkrémformákba, és fagyasszuk le rétegenként a csíkos hatásért (ízlés szerint friss gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk). A narancs és az erdei gyümölcsök (néhány szeletelt eperrel) színes hatást keltenek, de bátran kísérletezzünk saját rétegezett kombinációkkal is!


Jégkockák gyümölcslevekből

Tegyük még frissítőbbé a hűvös gyümölcsleveket azzal, hogy a jégkockákat is gyümölcsléből készítjük! Így olvadás közben sem hígul fel vízzel az ital. Kipróbálhatjuk különböző gyümölcslevek lefagyasztását is, hogy saját keverékeinket alkossuk meg: a rózsaszín grapefruit és az ananász keveréke például ellenállhatatlan: kellemesen fanyar, trópusi csemege!



Egyszerű jégkásák

Ha már van egy tálca gyümölcslé-jégkockánk a fagyasztóban, akkor pillanatok alatt készíthetünk belőle jégkását. Turmixoljuk le a jégkockákat egy erős aprítógépben vagy turmixgépben, és máris kész egy pohár gyümölcsös jégkása – tökéletes felfrissülés egy forró napon! Még látványosabbá tehetjük, ha a különböző ízeket rétegzünk ugyanabba a pohárba. A végén már csak annyit kell eldöntenünk, hogy szívószállal vagy kanállal kívánjuk elfogyasztani...




Partikoktélok

Hallottál már a Jungle Bird koktélról? Idén nyáron mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen új partikedvenc lesz belőle. Olyan finom trópusi az íze, amilyennek hangzik! Ez a gyönyörű ital fűszeres sötét rumból, Campariból, pikáns lime-ból és rengeteg ananászléből készül. Keverjünk belőle egy nagy adaggal, és hívjuk át a barátokat, családot koccintani!



Martini mocktailok

Az alkoholmentes italok is lehetnek igazán mutatósak, ráadásul a frissen facsart gyümölcslevek tökéletesek a kifinomult nyári mocktailok készítéséhez. Mentalevéllel, jéggel és narancsszeletekkel tálalva ez a trópusi „martini” remek alkoholmentes csavar a klasszikuson. A gyerekeknek pedig kínálhatjuk gyümölcsös fagyiitalként, apróra vágott ananásszal és egy gombóc vaníliafagylalttal.



Sós ötletek

Sok salátaöntet alapja a citromlé és az olaj, így miért ne próbálnánk ki más friss gyümölcslevek és extra szűz olívaolaj keverékét egy kis változatosságért? Adjunk hozzá ízlés szerint mustárt, ecetet, sót és borsot, hogy finomhangoljuk az ízeket. A gyümölcslében lévő cukrok és savak a húst omlóssá teszik, ezért remekül működnek pácként vagy párolófolyadékként olyan lassan főtt ételekhez, mint a mexikói stílusú, sertéshúsos taco vagy a ragacsos, tépett csirke.

/img/content_platform_hu/drinks/Slushie-RFO-67e57db1-1115-451b-963e-d075f9db188a-0-636x418_1.jpg


Gyümölcslé: Beleszámít az ajánlott napi 5 adag gyümölcsbe és zöldségbe?

Igen, 150 ml cukrozatlan gyümölcs- vagy zöldséglé, illetve turmix 1 adagnak számít az ajánlott napi 5-ből. Viszont ezek összevonva is legfeljebb 1 adagnak számítanak, tehát ha megiszunk két pohár különböző levet (vagy egy levet és egy smoothie-t), az akkor is csak 1 adagot jelent a napi 5-ből.    

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása