Tippek és tanácsok Dolgozza fel profi módra és undor nélkül a póréhagymát!

A póréhagyma a hagyma és a fokhagyma szelídebb rokona, ennek ellenére nem örvend oly népszerűségnek.

Mindamellett segíti az emésztést, jó hatással van a vesékre, az immunrendszerre, a belekre, csökkenti a vércukorszintet, ajánlott a reumásoknak, az érelmeszesedésben és magas vérnyomásban szenvedőknek. A terhes nők étrendjébe is ajánlott, mert jelentős mennyiségű folsavat, kalciumot, vasat és rostanyagot tartalmaz.


Milyen a minőségi póréhagyma?

A póréhagyma frissességéről sokat mond az alsó spices vége. Jó választás less, ha kemény, de zsenge, a gyökerek rugalmasak.
Ötletünk: A kisebb póréhagymák zsengébbek és lágyabb az ízük.


Hogyan tisztítsuk meg a póréhagymát?

Vágja le a hajszálgyökereket és húzza le a felső levelet. A zöld részt kb. 5 cm-rel a fehér rész fölött vágja le.  Ossza el hosszában a zöld részt és alaposam mossa meg – éppen itt rakódik le a legtöbb szennyeződés. Ha viszont karikákra szeretné vágni, a mosást halaszthatja későbbre is. A karikákat szitába téve mossa meg alaposan.


Hogyan szeleteljük a póréhagymát?

Leggyakrabban keskeny karikákra, vagy apró kockákra vágjuk, hasonlóan, mint a hagymát.  Használhatja a kenyér megszórására, ételbe, vagy lefagyaszthatja későbbre.


Tudta, hogy…

… a póréhagyma felső sötét levelei több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a fehérek?

Oldal nyomtatása
Cikk megosztása