Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Mindamellett segíti az emésztést, jó hatással van a vesékre, az immunrendszerre, a belekre, csökkenti a vércukorszintet, ajánlott a reumásoknak, az érelmeszesedésben és magas vérnyomásban szenvedőknek. A terhes nők étrendjébe is ajánlott, mert jelentős mennyiségű folsavat, kalciumot, vasat és rostanyagot tartalmaz.
A póréhagyma frissességéről sokat mond az alsó spices vége. Jó választás less, ha kemény, de zsenge, a gyökerek rugalmasak.
Ötletünk: A kisebb póréhagymák zsengébbek és lágyabb az ízük.
Vágja le a hajszálgyökereket és húzza le a felső levelet. A zöld részt kb. 5 cm-rel a fehér rész fölött vágja le. Ossza el hosszában a zöld részt és alaposam mossa meg – éppen itt rakódik le a legtöbb szennyeződés. Ha viszont karikákra szeretné vágni, a mosást halaszthatja későbbre is. A karikákat szitába téve mossa meg alaposan.
Leggyakrabban keskeny karikákra, vagy apró kockákra vágjuk, hasonlóan, mint a hagymát. Használhatja a kenyér megszórására, ételbe, vagy lefagyaszthatja későbbre.
… a póréhagyma felső sötét levelei több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a fehérek?