Receptek Főételek Tészta Spenótos-brokkolis lasagne
Hozzávalók
3 kanál liszt
4 dl tej
15 dkg sajt
5 dkg margarin
½ kg tehéntúró
1 csomag lasagne tészta (száraz)
50 dkg brokkoli
2 csomag spenót (mirelit)
Leírás
A spenótot kiolvasztjuk és lassú tűzön főzzük, majd belekeverjük a villával szétnyomkodott túrót. Beízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezután besamelmártást készítünk: Kicsit megpirítjuk a margarinon a lisztet, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük. (Ha nagyon sűrű, kis vízzel lehet hígítani.) Sóval, borssal fűszerezzük. A brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk. Tepsibe rétegezzük a (száraz) tésztát és a kétféle krémet (a besamel mártással kezdjük, hogy ne piruljon meg az alja és a tészta se maradjon nyers), a tetejére rakjuk a brokkoli és megszórjuk a reszelt sajttal, majd közepes hőfokon megsütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4