Sült tarja dijoni mustárral, répával és fűszerekkel

Hozzávalók
- 3 kanál olívaolaj
- 2 kg marha tarja
- 1 darab vöröshagyma
- 4 kanál balzsamecet
- 3 kanál dijoni mustár
- 5 szál szárított kakukkfű
- 2 csésze húsleves alaplé
- ½ kg sárgarépa
- 1 kg újburgonya
- 1 ízlés szerint tengeri só
- 1 ízlés szerint őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
- Vágjuk apróra a hagymát, majd tegyük félre.
- A tarját sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és süssük át a marhahús mindkét oldalát, ha ez megvan, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
- Csökkentsük felére a hőfokot és helyezzük a hagymát a serpenyőbe, majd dinszteljük meg, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Adjuk hozzá a balzsamecetet és emeljük közepesre a hőfokot, majd főzzük pár percen keresztül, amíg a balzsamecet kissé elpárolog. Adjuk hozzá a dijoni mustárt és keverjük össze.
- Helyezzük bele a serpenyőbe a tarját, adjuk hozzá a húsleves alaplét, a kakukkfüvet és főzzük alacsony hőfokon 2-3 órán keresztül.
- Ha letelt a főzési idő, adjuk hozzá a megpucolt újburgonyákat és répákat egészben, majd főzzük további 30-45 percen át.
- Végül tálaljuk a serpenyőben.
Elkészítési idő: kb. 90 perc.