Sült tarja dijoni mustárral, répával és fűszerekkel

Hozzávalók

  • 3 kanál olívaolaj
  • 2 kg marha tarja
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 kanál balzsamecet
  • 3 kanál dijoni mustár
  • 5 szál szárított kakukkfű
  • 2 csésze húsleves alaplé
  • ½ kg sárgarépa
  • 1 kg újburgonya
  • 1 ízlés szerint tengeri só
  • 1 ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés menete:

  1. Vágjuk apróra a hagymát, majd tegyük félre.
     
  2. A tarját sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk egy kis olajat a serpenyőbe és süssük át a marhahús mindkét oldalát, ha ez megvan, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
     
  3. Csökkentsük felére a hőfokot és helyezzük a hagymát a serpenyőbe, majd dinszteljük meg, amíg szép aranybarna nem lesz.
     
  4. Adjuk hozzá a balzsamecetet és emeljük közepesre a hőfokot, majd főzzük pár percen keresztül, amíg a balzsamecet kissé elpárolog. Adjuk hozzá a dijoni mustárt és keverjük össze.
     
  5. Helyezzük bele a serpenyőbe a tarját, adjuk hozzá a húsleves alaplét, a kakukkfüvet és főzzük alacsony hőfokon 2-3 órán keresztül.
     
  6. Ha letelt a főzési idő, adjuk hozzá a megpucolt újburgonyákat és répákat egészben, majd főzzük további 30-45 percen át.
     
  7. Végül tálaljuk a serpenyőben. 

 

Elkészítési idő: kb. 90 perc.