Ünnepi főételek
Sült tarja dijoni mustárral, répával és fűszerekkel
Hozzávalók
- 3 kanál olívaolaj
- 2 kg marha tarja
- 1 darab vöröshagyma
- 4 kanál balzsamecet
- 3 kanál dijoni mustár
- 5 szál szárított kakukkfű
- 2 csésze húsleves alaplé
- ½ kg sárgarépa
- 1 kg újburgonya
- 1 ízlés szerint tengeri só
- 1 ízlés szerint őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
Míg az étel elkészül, ráhangolódásképpen kortyoljon el egy pohár finom bort. A recept nagy előnye, hogy az étel körettel együtt egyetlen nagy serpenyőben készül, az ízek különlegességéről pedig a balzsamecet, a friss kakukkfű és a dijoni mustár gondoskodik.
Citromos fogas szelet
Hozzávalók
- 10 dkg finomliszt
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 1 darab citrom
- 80 dkg halfilé
Elkészítés menete:
A fogasszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a karikára vágott citromot.