Ünnepi főételek

Sült tarja dijoni mustárral, répával és fűszerekkel

Hozzávalók

 

  • 3 kanál olívaolaj
  • 2 kg marha tarja
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 kanál balzsamecet
  • 3 kanál dijoni mustár
  • 5 szál szárított kakukkfű
  • 2 csésze húsleves alaplé
  • ½ kg sárgarépa
  • 1 kg újburgonya
  • 1 ízlés szerint tengeri só
  • 1 ízlés szerint őrölt fekete bors

 

Elkészítés menete:

 

Míg az étel elkészül, ráhangolódásképpen kortyoljon el egy pohár finom bort.  A recept nagy előnye, hogy az étel körettel együtt egyetlen nagy serpenyőben készül, az ízek különlegességéről pedig a balzsamecet, a friss kakukkfű és a dijoni mustár gondoskodik.

Tovább a recepthez

 

Citromos fogas szelet 

Hozzávalók

 

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 darab citrom
  • 80 dkg halfilé

 

Elkészítés menete:

 

A fogasszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a karikára vágott citromot.

Tovább a recepthez