Karácsonyi desszertek

Kakaós kuglóf narancshéjjal

Hozzávalók
 

  • 2 darab tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 darab narancs (reszelt)
  • 1 darab citrom

Elkészítés menete:

 

2 tojást alaposan kikeverünk 25 dkg cukorral, 5 dkg kakaóval, 1 cs. sütőporral és 7 dkg vajjal (vagy margarinnal). Lassanként hozzávegyítünk 3 dl tejet, 25 dkg lisztet és reszelt citrom-, narancshéjat.

Tovább a recepthez

 

Bejgli töltelékkel 



Hozzávalók 

 

  • 1 kanál tengeri só
  • ½ dl tej (+ 1 dl a töltelékbe)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 kanál tejföl
  • 8 darab tojás (2 a kenéshez)
  • 30 dkg porcukor (+ 20 dkg a töltelékhez)
  • 3 kk kristálycukor
  • 50 dkg margarin (+ 3 dkg a tepsi kikenéshez)
  • 5 dkg élesztő
  • 3 darab citrom
  • 50 dkg rétesliszt
  • 20 dkg mazsola
  • 40 dkg mák
  •  dl rum
  • 50 dkg finomliszt

Elkészítés menete:

 

A tésztához, az élesztőt a 0,5 dl langyos tejbe morzsoljuk, majd a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut.

Tovább a recepthez