Receptek Főételek Húsos ételek Zöldséges rakott káposzta

Hozzávalók

2 darab tojás
1 darab burgonya (közepes)
10 dkg füstölt szalonna (kockázott)
1 darab sárgarépa
1 darab zöldségleves kocka (zöldségleves)
1 darab cukkini
25 dkg rizs
1 pohár tejföl
1 kg káposzta (fehér, savanyú, apró)
25 dkg csiperkegomba
15 dkg trappista sajt
1 szál póréhagyma
1 csomag bolognai spagetti alap (Knorr pörkölt Rafinéria)

Leírás

A savanyú káposztát (ha túl savanyú) átmosom, lecsöpögtetem. Megpárolom, majd jól kinyomkodom a főzőlevétől. A répát, hagymát, burgonyát megtisztítom, nagyon apróra kockákra összevágom, majd megpárolom. Utoljára teszem bele a a felszeletelt cukkinit és a gombát. Ezután vizet forralok és a zöldségleves kockát felolvasztom benne. A párolt zöldségeket felengedem vele és félpuhára főzöm. A Rafinériát csomómentesre kikeverem vízzel. Egyik felét ráteszem a zöldségekre és besűrítem vele. A másik felét sűrűre főzöm, majd összedolgozom a tojásokkal. A rizst olajon kicsit megpirítom, majd felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje, kb. egy evőkanálnyi sót adok hozzá, egy kis cikkely hagymát teszek bele és félpuhára főzöm. Utána, fedő alatt párolom. Egy tepsit, vagy egy tűzálló tálat előveszek és kikenem étolajjal. Alulra kerül a párolt káposzta fele, ráteszem a zöldségeket és a rizst, majd a káposzta másik felét, rétegenként. Befedem a tojásos pörkölt Rafinériával és a szalonnakockákkal. Ráöntöm a tejfölt és befedem reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4