Receptek Főételek Húsos ételek Zöldséges-kolbászos rakott burgonya

Hozzávalók

6 darab tojás (főtt)
1 pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
3 darab burgonya (kb. 60 dkg)
½ dl tejszín
1 kanál mustár
30 dkg fagyasztott zöldborsó
20 dkg parasztkolbász (vékony karikára vágva)

Leírás

A burgonyát héjában megfőzzük, majd amikor már langyosra hűlt, meghámozzuk és kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A zöldborsót vajon megpároljuk, megsózzuk. Egy tűzálló tálban rétegezzük a burgonyát, szeletekre vágott főtt tojást, kolbászt, borsót. Az utolsó sor burgonya legyen. A tejszínt összekeverjük a tejföllel és a mustárral. Kis sóval, borssal ízesítjük, majd a burgonyára öntjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal. Hideg sütőbe helyezve, körülbelül fél óráig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4