Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási tanácsadónk is ajánlja:„A hús általánosságban teljes értékű fehérjének minősül, az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Az esszenciális aminosavakat, amelyekből a szervezetünk fehérjéket termel, az emberi szervezet nem képes önállóan előállítani. A szűzérme a legsoványabb sertéshús, főleg a B-vitamin-csoport, elsősorban a B12-vitamin és a vastartalma miatt becsülik nagyra, amelyek a vérképződés és az idegrendszer számára a legfontosabbak. Nagyszerű cinkforrás. A cink kulcsszerepet játszik a szervezet védekezőképességében. A húst zöldségekkel együtt javasolt fogyasztani, elsősorban azok rosttartalma miatt. A hús megterheli a vastagbelet, ezért a zöldségekben található rost jó hatással van rá. A vastagbélrák elleni küzdelem legfontosabb eleme. A hőkezelt zöldségek könnyebben emészthetők, mivel a szervezet könnyebben tudja felvenni belőlük a számtalan értékes elemet és ásványi anyagot. A burgonya nem tartalmaz zsírt, ellenben magas a rost-, B- és C-vitamin-, kálium-, magnézium-, vas- és antioxidáns-tartalma, ami jelentős mértékben erősíti az immunrendszert és küzd a civilizációs betegségek ellen.”
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
Mossuk meg a húst, öntsük le egy kis olajjal és fűszerezzük.
Süssük meg mindkét oldalát egy serpenyőben.
Hámozzuk meg a répát, a burgonyát, negyedeljük fel a hagymát és vágjuk félbe a fokhagymát.
Tegyük olajozott tepsire a húst, majd köré a zöldségeket. Adjunk hozzá fűszereket is.
Tegyük a sütőbe 25-35 percre.
Tálalás előtt hagyjuk hűlni 5-10 percig.