Vegetáriánus hamburger

Hozzávalók

2 csésze zöldborsó
140 g kínai kel
200 g brokkoli
1 szál angol zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csésze zabpehely
1 csésze zsemlemorzsa
1 csésze dió
1 tk provence-i fűszerkeverék
2 tk szójaszósz
1 tk mustár
1 l víz
2 csipet
1 kanál olívaolaj
4 darab hamburgerzsemle
4 levél jégsaláta
A töltelékhez
1 darab padlizsán
1 darab őrölt pirospaprika
A szószhoz
8 kanál majonéz
6 darab szárított paradicsom

Elkészítés

1

Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a kelkáposztát, majd két perc múlva a borsót is. Főzzük öt percig, majd adjuk hozzá a brokkolit és főzzük újabb két percig.

2

Hagyjuk kihűlni és tegyük egy tálba az apróra vágott zellerrel együtt.

3

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is.

4

Keverjük össze a zabpelyhet, zsemlemorzsát, őrölt diót és a hagymát a zöldségekkel. Ízesítsük fűszerkeverékkel, szójaszósszal mustárral és sóval.

5

A keverékből készítsünk 4 darab burgert.

6

Vágjuk apró darabokra a paradicsomot és keverjük össze a majonézzel.

7

Szeleteljük fel a padlizsánt és a paprikát, majd pirítsuk őket 3-4 percig olívaolajban.

8

Vágjuk félbe a zsemléket és mindkét felét kenjük meg a paradicsomos majonézzel. Ezután töltsük meg a salátával, padlizsánnal, borssal, végül tegyük rá a buci tetejét. Szúrjunk a közepébe egy pálcikát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4