Receptek Levesek Vargánya krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
30 dkg vargánya gomba
5 dl húsleves alaplé

Leírás

Olívaolajat forrósítunk és a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát megpároljuk rajta, majd hozzá tesszük a felszeletelt gombát, de tegyünk félre egy keveset, hogy maradjon díszítésnek a végére. Lefedve 5-10 percig pároljuk, közepes lángon, majd fűszerezzük (sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a borókabogyót). A borókabogyót tegyük egy fűszertartó tojásba, hogy ne turmixoljuk bele majd a levesbe, mert akkor nagyon intenzív lesz az íze. Mielőtt nekiesnénk a botmixerrel, vegyük azért ki a tojást! :-) Ezután felöntjük a zöldség alaplével és megforraljuk az egészet. Végül hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a félre tett gombákat, kicsit megrottyantjuk és rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, majd tálaljuk!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4