Receptek Főételek Húsos ételek Túrófánk fahéjjal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
25 dkg finomliszt
3 dl étolaj
10 dkg porcukor
½ kg tehéntúró
1 késhegynyi szódabikarbóna

Leírás

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd belevegyítjük a sót és a szódabikarbónát. A túrót áttörjük, hozzámorzsoljuk a lisztet, belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát összegyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kerek vagy hosszúkás fánkokat szaggatunk belőle. Forró, bő olajban mindkét oldalán ropogósra sütjük, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4