Receptek Főételek Húsos ételek Túrófánk fahéjjal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
25 dkg finomliszt
3 dl étolaj
10 dkg porcukor
½ kg tehéntúró
1 késhegynyi szódabikarbóna

Leírás

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd belevegyítjük a sót és a szódabikarbónát. A túrót áttörjük, hozzámorzsoljuk a lisztet, belekeverjük a cukros tojássárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát összegyúrjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kerek vagy hosszúkás fánkokat szaggatunk belőle. Forró, bő olajban mindkét oldalán ropogósra sütjük, és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása