Receptek Előételek Hideg előételek Tormakrémmel töltött alma

Hozzávalók

10 dkg finomliszt
15 dkg vaj
4 darab alma
½ kg ecetes torma
3 dl tejszín
5 darab tojás

Leírás

A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kissé megizzasztjuk, hogy elveszítse nyers ízét, de nem hagyjuk megpirulni! Állandó kevergetés közben, lassan felengedjük tejszínnel és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről! Utána hozzákeverjük az ecetes tormát, a tojások sárgáját, majd ízlés szerint, ízesítjük sóval, borssal, porcukorral, mustárral, citromlével! Visszatesszük a tűzre és habverővel, állandóan kevergetve felfőzzük, majd levesszük és kihűtjük. Tálalás előtt, az almát jól megmossuk, szárazra töröljük és megtöltjük a kihűlt krémmel! Sonkatálak mellé ajánlom! Jó tanács: A krémet csillagcsövű habzsákból nyomjuk az almákba, mert úgy szebben mutat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4