Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a vaj egy részét lehet helyettesíteni tökmagolajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttattunk. A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük és a pépet a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 dkg apróra vágott tökmagot, majd az egészet összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva, egy órán keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és megkenjük felvert tojással. A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal, majd forró sütőben megsütjük.