Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A gombát meleg vízben, legalább egy fél órára beáztatjuk. A húst nagyon vékony, kis lapocskákra vágjuk (Figyelem, ez fontos!) és marinádba tesszük. A marinád áll egy tojásból, kis sóból, borsból, szójaszószból és két evőkanál étkezési keményítőből. Ezeket a hozzávalókat, a hússal együtt, egy tálban összekeverjük (a legegyszerűbb kézzel), 20 perc elteltével hozzákeverünk egy kis (1 ek.) olajat is. Összesen kb. 30 percig pácoljuk. Ha leveskockából készítjük az alaplevet, akkor azt feltesszük főni. Egy wokot, vagy nagy, vastag falú lábast felforrósítunk. Felvágjuk a zöldségeket: a kínai kelt és a gombát vékony csíkokra aprítjuk, a pórét és a sárgarépát, 4-5 centis darabokra vágjuk és ezeket a darabokat hosszában szeleteljük, vékony csíkokra. A felaprított zöldségeket, a lecsöpögtetett bambuszrüggyel együtt, egy tálban összekeverjük (ez ilyenkor nagyon soknak tűnhet, nekem nem is szokott egy tálban elférni). A tészta vizét feltesszük forrni. Az időközben felforrósodott wokba olajat öntünk és a bepácolt húst több részletben, néhány perc alatt, gyorsan megpirítjuk. Egyszerre, legfeljebb egy nagyobb maroknyi húst pirítsunk meg, mert ha többet teszünk bele, akkor levet enged és nem pirul, hanem főni kezd. (Ezt a húsmennyiséget, 4-5 menetben pirítottam meg.) Ha a hús kész, félretesszük és ugyanúgy pirítjuk meg a zöldségeket is. (Közben igyekszünk arra gondolni, hogy mindez megéri!) A megpirított húst és zöldségeket a wokba/lábasba öntjük. Meglocsoljuk bőven világos és sötét szójaszósszal, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a megtisztított, tört fokhagymát és a gyömbért. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek elég puhák (de még roppanósak) lesznek. Ha szükséges, sózzuk (bár a szójaszósztól elég sós szokott lenni) és borsozzuk az ételt.