Receptek Előételek Hideg előételek Tepertőkrémes kenyér

Hozzávalók

2 mk tengeri só
50 dkg finomliszt
3 dl víz
½ kanál kristálycukor
dkg élesztő
1 kanál zsír
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kk fűszersó
20 dkg tepertő

Leírás

A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból és az ízesítőkből, kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam, megkímél a dagasztástól.) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Ezután hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. Végül megsütjük, és megesszük. Tepertőkrém: A tepertőt ledaráljuk, aztán zsírral és sóval kikeverjük. (Ne legyen túl zsíros.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4