Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Belekeverünk 5 dkg lisztet, és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük, és összekeverjük a maradék liszttel. Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, valamint kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint, zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.