Receptek Főételek Húsos ételek Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 darab tojás sárgája
1 csokor petrezselyemzöld
250 g gomba (konzerv)
1 kg sertéshús (comb)
1 csomag vajas tészta
Leírás
A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük és kevés sóvalv fehéredésig pirítjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük és a borssal együtt, a húst ízesítjük vele. Kb. 2 dl vízzel felengedjük a ragut. Lassú tűzön pároljuk, kb. 30 perc után, hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát. A vizet pótoljuk, ha szükséges. A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk és a raguhoz adjuk (utolsó ízesítés: só, bors). A ragut hűlni hagyjuk, szűrőtálba öntjük, hogy a szaft lecsepeghessen. A vajastésztát vékonyra nyújtjuk. A ragut a tésztára helyezzük és konyharuha segítségével feltekerjük, tetejét tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben, készre sütjük (kb. 10-15 perc). Hagyjuk hűlni, úgy szebben szeletelhető. A megmaradt szafttal meglocsoljuk tálaláskor (a szaft sűríthető tejszínnel, tejföllel). sütési hőfok: 200 °C sütési mód: hőlégkeveréses
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4