Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
50 dkg csirkemell
1 csipet szárított oregánó
1 darab sárgarépa (csíkokra vágva)

Leírás

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk és a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet, vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb, széles serpenyőben, közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon! A húst hozzákeverjük és nagy lángon, többször átforgatva, 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Rádobjuk a csíkokra vágott répát. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg és épp csak egy percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4