Receptek Levesek Tejfeles spenót krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 dl víz
1 doboz tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
30 dkg bébispenót
3 kanál finomliszt

Leírás

A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni. Kicsit pirítom az olajon, majd rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel és gyorsan elkavarom, hogy ne legyen csomós. 10-13 percig főzőm, majd hozzáöntöm a tejfölt is. Kis lángon felforralom, majd kicsit hűlni hagyom. Kézi botmixer segítségével összeturmixolom. Pirítóssal, vagy pirított zsemlekockákkal tálalom, vagy pirított bacont, sült virslit vagdosok rá, de a tetejére még egy kiskanál tejfölt is tehetek, ki hogy szereti.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4