Hozzávalók

20 g finomliszt
2 dl tejföl
80 g vöröshagyma
50 g vaj
200 g sárgarépa
100 g zellergumó
150 g zöldborsó
200 g petrezselyemgyökér
600 g pontyfilé

Leírás

A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és kevés folyadék hozzáadásával, félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után, hozzáadjuk a halat, a tejfölt (amit előbb kevés forró levessel keverjünk el és így adjuk az egészhez, mert különben kicsapódik). Ízesítjük a tárkonyecettel és forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4