Receptek Főételek Hal Szegedi halászlé
Hozzávalók
3 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
5 fej vöröshagyma
3 csipet paprika
3 csipet csípős paprika
3,5 kg ponty
3,5 kg harcsa
2 darab halászlé kocka
Leírás
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy, hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje, majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk. A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá vizet is. A bográcsba beleöntjük az alaplevet. Hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a halászlé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával, majd 10 percig tovább főzzük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4