Receptek Desszertek Sütést igénylő Tárkonyos csirkeleves zellerrel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
1 pohár tejföl
20 dkg burgonya
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
1 fej lilahagyma
citromlé
25 dkg zöldborsó
40 dkg csirkeszárny
½ darab zellergumó

Leírás

A finomra szelt lilahagymát az olajon elkezdem pirítani. Hozzáadom a félkarikára vágott répákat és a szárnyakat, és együtt pirítom őket. Beleteszem a borsót is, pirítom még egy kicsit, aztán felöntöm vízzel, és belerakom a félbevágott zellergumómat. Lefedem, és felfőzöm. Kis lángon főzöm tovább, és megfűszerezem, de a tárkonyt még nem teszem bele. A tejfölben a lisztet csomómentesre keverem, és teszek bele 2 evőkanál tárkonyt és pár csepp citromot. Ha már minden puha, hőkiegyenlítéssel hozzáadom a lisztes habarásomat. Bár nem nagyon szoktam kóstolgatni az ételeket, ezt mindenképpen meg kell, mert általában nem lesz elég savanyú. Ebben az esetben borecettel, vagy citrommal javítok rajta

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4