Először a mandulát készítjük el. Forró vízbe tesszük néhány percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a b...
2 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
30 dkg cukor
25 dkg Rama
30 dkg kókuszreszelék
20 dkg mandula
36 dkg tejpor
Először a mandulát készítjük el. Forró vízbe tesszük néhány percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a barna héját. Ezután kettévesszük a szemeket és egy kicsit megpirítjuk a sütőben, alacsony hőfokon. A 2 dl vízből és a cukorból melaszt főzünk és langyosra hűtjük. A melaszhoz hozzá keverjük a tejport, a margarint, a vaníliás cukrot és 15 dkg kókuszreszeléket. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, mindegyiknek a közepébe egy fél mandulaszemet teszünk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy órai állás után fogyasztjuk.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.