Receptek Desszertek Sütést igénylő Szivárványos gyümölcspizza

Hozzávalók

A tésztához
225 g liszt, átszitálva
110 g hideg, sótlan vaj, kockákra vágva
75 g porcukor
2 db tojás
1 evőkanál félzsíros tej
½ db narancs héja
Az öntethez
100 ml tejszínhab
100 g mascarpone
1 evőkanál juharszirup
½ db narancs reszelt héja és kifacsart leve
250 g eper
2 db kiwi, meghámozva és feldarabolva
100 g áfonya
300 g Tesco hámozott mandarin cukrozott lében
100 g szeder

Leírás

Színes desszert, amit a gyerekek biztosan imádnak elkészíteni és megenni! A könnyű tésztát mascarponekrém borítja, és élénk, friss gyümölcsökkel rétegezett, látványos szivárványmintázatú, vibráló friss gyümölcsökkel

Elkészítés

1

Helyezd a lisztet és a vajat egy konyhai robotgépbe, és dolgozd össze addig, amíg finom morzsaszerű állagot nem kapsz. Vagy tedd őket egy tálba, és az ujjbegyeiddel morzsold össze, amíg hasonló állagot nem ér el. A gyerekek ezt imádni fogják csinálni.

2

Add hozzá a cukrot, az egyik tojást, a tejet és a narancshéjat, majd dolgozd össze a robotgéppel, amíg éppen csak összeáll a tészta. Ha nem használsz robotgépet, akkor keverd össze késsel a cukrot, az egyik tojást, a narancshéjat és a tejet, ügyelve arra, hogy ne dolgozd túl a tésztát – csak addig keverd, amíg gombóccá nem áll össze.

3

Borzsold enyhén lisztezett felületre, formázd koronggá, csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe 1 órára.

4

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütőnél 180 °C, gázsütőnél 6-os fokozat). Nyújtsd ki a tésztát enyhén lisztezett felületen kb. egy fontérme vastagságúra, majd vágj belőle szivárvány formát, amely elfér a sütőpapírral bélelt sütőlapon. Helyezd a tésztát a tepsibe, szurkáld meg villával, majd hűtsd 10 percig, vagy amíg meg nem szilárdul. Kend meg a megmaradt, felvert tojással, és süsd 12–15 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

5

Vedd ki a sütőből, és hagyd 5 percig hűlni, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

6

Közben készítsd el a tetejére való krémet. Egy nagy tálban verd fel a tejszínt lágy habbá. Forgasd bele a mascarponét, a juharszirupot, a narancshéjat és -levet, majd keverd simára.

7

Kend a krémet a kihűlt tésztára, egy kis szegélyt hagyva körben. Rendezd rá a negyedelt epreket, mandarint, kivit, áfonyát és szedret szivárványszerű csíkokban. A gyerekek ezt is nagyon fogják élvezni – megkenni a tetejét és feldíszíteni. Azonnal tálald, nagyobb szeletekre vágva.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása