Receptek Főételek Tészta Vega szivárványpizza

Hozzávalók

400 g finomliszt
30 g élesztő
1 tk kristálycukor
1 tk
2 tk étolaj
200 milliliter víz
A feltéthez
1 üveg paradicsomszósz
150 g trappista sajt
1 darab zöld kaliforniai paprika
1 darab sárga kaliforniai paprika
4 darab koktélparadicsom
1 fej cékla
5 darab brokkoli
5 darab karfiol

Elkészítés

1

Morzsoljuk az élesztőt a langyos vízbe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és hagyjuk kelni.

2

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

3

Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá az olajat, sót, az élesztős vizet, s gyúrjunk belőle csomómentes tésztát, majd hagyjuk 30-40 percig kelni.

4

Tisztítsuk meg és vágjuk fel a zöldségeket: kockázzuk fel a paprikákat, vágjuk 4 cikkre a paradicsomokat, szedjük icipici rózsákra a brokkolit és a karfiolt, végül pedig készítsünk picike háromszögeket a céklából.

5

A megkelt tésztát nyújtsuk ki és formázzunk belőle megfelelő alapot.

6

Kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg sajttal és helyezzük el a zöldségeket a pizzán a szivárvány színeinek sorrendjében.

7

Süssük kb. 20 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4