Receptek Desszertek Sütést igénylő Pinata-torta: meglepetés a gyerekzsúrra

Hozzávalók

375 g vaj (szobahőmérsékletű)

200 g cukor

375 g liszt (durvaszemcsés)

6 darab tojás

6 kanál tej

1 kanál szódabikarbóna

6 kanál színes dekoráció

A krémhez

1 kevés házi eperlekvár

375 g vaj

300 g porcukor

½ csomag vaníliás cukor

4 kanál meleg víz

6 csomag Smarties

1 kevés eper

Elkészítés

1

Verjük habosra a vajat a cukorral.

2

Adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, tojást, tejet, és gyúrjunk belőle tésztát.

3

Adjuk a színes cukorkákat a tésztához, majd alaposan keverjük össze.

4

Válasszuk ketté a tésztát, tegyük tortaformába és süssük 180 fokon 25-35 percig.

5

Hagyjuk hűlni 10 percig, majd vegyük ki a tortaformából.

6

Készítsük el a krémet: keverjük simára a vajat, a cukrot és a vaníliacukrot meleg vízzel. Ha szükséges, egy kis vizet még adjunk hozzá.

7

Vágjuk félbe a tortákat.

8

Egy pohárral vagy süteménykiszúróval vágjunk a két torta közepébe egy-egy lyukat.

9

Tegyük az alsó tortaréteget egy tálra.

10

Kenjük meg lekvárral és vajas krémmel. Ismételjük meg a folyamatot három tortaréteggel.

11

Töltsük meg a közepét színes cukorkákkal, majd kenjük meg a tetejét is vajas krémmel.

12

Tegyük rá a negyedik tortaréteget.

13

Kenjük meg az egész tortát a vajkrémmel, végül díszítsük Smarties cukorkákkal és eperrel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4