Receptek Desszertek Sütést igénylő Pinata-torta: meglepetés a gyerekzsúrra
Hozzávalók
375 g vaj (szobahőmérsékletű)
200 g cukor
375 g liszt (durvaszemcsés)
6 darab tojás
6 kanál tej
1 kanál szódabikarbóna
6 kanál színes dekoráció
A krémhez
1 kevés házi eperlekvár
375 g vaj
300 g porcukor
½ csomag vaníliás cukor
4 kanál meleg víz
6 csomag Smarties
1 kevés eper
Elkészítés
1
Verjük habosra a vajat a cukorral.
2
Adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, tojást, tejet, és gyúrjunk belőle tésztát.
3
Adjuk a színes cukorkákat a tésztához, majd alaposan keverjük össze.
4
Válasszuk ketté a tésztát, tegyük tortaformába és süssük 180 fokon 25-35 percig.
5
Hagyjuk hűlni 10 percig, majd vegyük ki a tortaformából.
6
Készítsük el a krémet: keverjük simára a vajat, a cukrot és a vaníliacukrot meleg vízzel. Ha szükséges, egy kis vizet még adjunk hozzá.
7
Vágjuk félbe a tortákat.
8
Egy pohárral vagy süteménykiszúróval vágjunk a két torta közepébe egy-egy lyukat.
9
Tegyük az alsó tortaréteget egy tálra.
10
Kenjük meg lekvárral és vajas krémmel. Ismételjük meg a folyamatot három tortaréteggel.
11
Töltsük meg a közepét színes cukorkákkal, majd kenjük meg a tetejét is vajas krémmel.
12
Tegyük rá a negyedik tortaréteget.
13
Kenjük meg az egész tortát a vajkrémmel, végül díszítsük Smarties cukorkákkal és eperrel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4