Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy, hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje, majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk. A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá vizet is. A bográcsba beleöntjük az alaplevet. Hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a halászlé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával, majd 10 percig tovább főzzük.