Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A töltelékhez vágjuk apróra a hagymát és az édeskömény gumóját. Süssük mindkettőt üvegesre az olajon. Adjunk hozzá egy kevés vizet és pároljuk kb. 5 percig. Ezután keverjük össze a reszelt juhsajttal.
Csontozzuk ki a nyulat. Alaposan mossuk és szárítsuk meg, majd dörzsöljük be sóval és fekete borssal, szárított fűszernövényekkel és kockára vágott fokhagymával. Töltsük meg a húst az 1. pontban elkészített keverékkel, hústűvel tűzzük meg.
Tekerjük be a húsokat szalonnába, tegyük tepsibe, majd takarjuk le alufóliával.
Toljuk 200°C-ra melegített sütőbe 45 percre. Ezután távolítsuk el a fóliát, öntsük alá a bort, és még kb. 20 percig süssük.
Főzzük meg a zöldbabot lobogó vízben kb. 8 perc alatt, majd tegyük át hőálló edénybe. Keverjük hozzá a fűszereket és az olajat. Toljuk 15 percre 190°C fokra előmelegített sütőbe. A sütőből kivéve szórjuk meg az aprított kaporral.
A citromöntethez egy tálban keverjük össze a citromlevet, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, az olívaolajat és a mézet.
A sült zöldbabbal és a citromos öntettel tálaljuk a húsroládot.