Receptek Főételek Tészta Spenótos makaróni

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
10 dkg parmezán
4 kanál étolaj
½ mk őrölt fekete bors
1 l húsleves alaplé
25 dkg makaróni tészta
1 mk szárított rozmaring
25 dkg friss spenót

Leírás

Apróra törjük a makarónit és az olajban barnára pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a finomra metélt hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután beletesszük a darabokra vágott paradicsomot is. Fedő alatt 10 percig, kis lángon pároljuk közben időnként megkeverjük, hogy le ne égjen. A 10 perc letelte után hozzáadjuk a közben letisztított, megmosott, lecsöpögtetett és felcsíkozott spenótleveleket, valamint a megpirított makarónit. Felöntjük a közben megforrósított levessel, és sóval, borssal, rozmaringgal, valamint a bazsalikommal fűszerezzük. 25-30 percig fedő alatt, kis lángon pároljuk, amíg a nedvességet mind felissza.Vajazott,morzsázott formába rakjuk és sajttal meghintve tálaljuk. Előmelegített sütőben ráolvasztjuk a sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4