Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A spárgát alaposan megmossuk, a végeit levágjuk ( nem a fej részét) és ujjnyi vegamixes vízben, roppanósra pároljuk. A tetejére egy evőkanálnyi margarint dobunk! Fontos, hogy ne főzzük szét! Gyorsan puhul, ezért én villával teszteltem, hogy ne legyen nagyon puha. Ezután szűrő kanállal kiemeljük a vizéből, nem dobjuk ki, mert ez lesz a mártás alapja. Az alaplevet visszatesszük a lángra. A lisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd amikor az alaplé főni kezd, hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük még az egy evőkanálnyi margarint. Belepréseljük a fokhagymát és beleszórjuk a felaprított újfokhagyma szárát. Ha szükséges, még sózzuk ízlés szerint. Belefacsarjuk az 1/2 citrom levét. Készen is van!