Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 darab tojás
1 kg finomliszt
½ l tej
dl étolaj
2 kanál kristálycukor
5 dkg élesztő

Leírás

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Jól összegyúrjuk, és 15 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük, kb. 20 cm hosszú, 1 cm széles rudakká. A pereceket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Sütőpapíron sütjük, forró sütőben. Ha kezd sárgulni, akkor meglocsoljuk a liszt-só-víz keverékkel. Akkor jó, ha szép aranybarna.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4