Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lisztben elkeverjük a sót, majd fél dl tejben megkelesztjük az élesztőt. A tojássárgájákat és az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejben, majd a megkelt élesztővel együtt, a liszthez öntjük. Kemény tésztává dolgozzuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt, hosszú rudakat sodrunk, pereceket formálunk és ismét kelesztjük. Vizet forralunk, beletesszük a pereceket, mikor már a víz felszínére jönnek kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben, hirtelen megsütjük. Mielőtt majdnem készre sülnének, kivesszük és sóból, vízből és kevés lisztből készített, sűrű péppel meglocsoljuk, megkenjük. Épp csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a sós kenőcs megszikkadjon rajta.