Receptek Főételek Húsos ételek Sertésszelet Dubarry módra

Hozzávalók

2 darab tojás
2 dkg finomliszt
5 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 kanál zsemlemorzsa
60 dkg karfiol
60 dkg sertéskaraj

Leírás

Egyszerű, mégis különleges elkészítési módja a sertéshúsnak.

Elkészítés

1

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

2

A húst megmossuk, és négy szeletre vágva kiverjük.

3

Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, 5 dkg vajon szép pirosra sütjük.

4

Közben a lisztből, meg 5 dkg vajból világos rántást készítünk. 2 dl karfiol főzővízzel állandóan keverve felengedjük, és sóval, szerecsendióval fűszerezve, mártás sűrűségűre forraljuk.

5

A tűzről levéve, a tejszínnel simára kevert tojássárgát hozzákeverjük, és vékonyan kivajazott tepsibe, vagy tűzálló tálba, egymástól 4 távolabb eső helyre, egy keveset öntünk belőle.

6

A húsokat ráfektetjük, tetejükre karfiolrózsákat rakunk, a maradék mártással bevonjuk, és a hús pecsenyelevével megöntözzük.

7

A tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk, végül a forró sütőben, szép pirosra sütjük.

TIPP

A karfiolt érdemes előfőzni sós vízben, hogy kellemesen puha és ízletes legyen.

TUDTAD?

Ha tetszett a Dubarry-módra készült sertéshús receptünk, próbáld ki a további ínycsiklandó fogásainkat is!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4