Receptek Főételek Húsos ételek Sertéshúsos zöldségragu

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
60 dkg burgonya
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa
1 csokor friss petrezselyem
20 dkg zöldborsó
1 szál fehérrépa
60 dkg sertéskaraj

Leírás

Forró olajon a kockára vágott sertéskarajt pirosra sütjük, majd rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, kicsit összepirítjuk, félig felöntjük vízzel, ha felforrt hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön fedővel letakarva, félpuhára pároljuk. Ekkor rászórjuk a zöldborsót, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje, ha felforrt, sóval, borssal, aprított zsályával, petrezselyemmel ízesítjük, közepes tűzön készre pároljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása