Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Aprítsuk fel a hagymát és a spenótot. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a fűszereket és a diót, öntsük bele a tejszínt és főzzük 5 percig. Várjuk meg, amíg a tejszín felforr, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tölteléket.
Tekerjük ki a tésztalapot, rakjuk át egy sütőpapírra, majd helyezzük rá a prosciutto szeleteket, és kenjük meg az elkészített töltelékkel. Tegyük rá a húst, kenjük meg a felvert tojással és egy kevés vízzel, majd takarjuk be a tésztával. Ismét kenjük meg a tészta tetejét egy felvert tojással és vízzel.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd süssük 30-40 percig a húst, amíg a tészta aranyszínű nem lesz.
Készítsük el a mártást! Olvasszuk fel a vajat egy kisebb serpenyőben. Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát és a mogyoróhagymát. Pirítsuk kb. 3 percig, adjuk hozzá a tárkonyt, a sót és a fehér borsot.
Növeljük a hőmérsékletet, öntsük bele a tejszínt, a bort és a citromlevet. Hagyjuk főni, és még legalább 1 percig kevergessük.
Vegyük le a tűzről, ekkor keverjük bele a friss petrezselymet is, és ezt kínáljuk mártásként a húshoz.
Tálaljuk párolt zöldségekkel, például póréhagymával, zöldborsóval vagy sárgarépával.