Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
1. Köles alapfőzet (290 g hántolt köles, 1100 ml tej, 260 g cukor, 1 db vaníliarúd kikapart belseje, 5 g só, 60 g vaj, 1 db citrom lereszelt héja). 2. A sütéshez (980 g lefőzött köles alap, 3 egész tojás, 30 g mandulaliszt, 70 g őrölt lenmag vagy lenmagpehely, 60 g áttört túró). 3. A töltéshez (100 g darabolt sárgabarack konzerv, 30 g sárgabarack koncentrátum, 150 g felvert tejszínhab, 100 g lefőzött zselatin - 1 l forrásban lévő vízhez 160 g zselatinpor arányában-). 4. Összeállításnál (300 g házi sárgabarack lekvár, 40 g étcsokoládé, 150 g felezett sárgabarack konzerv, 20 g natúr zselé). 5. Sárgabarack öntet (230 g sárgabarack, 70 g cukor, 4,5 g pektin). Az öntet lefőzése: Szezonálisan használhatunk friss, vagy fagyasztott sárgabarackot. A sárgabarackot turmixoljuk le, majd folyamatos keverés mellett, forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a cukorban elkevert pektint, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk újra. Tortába töltés előtt, hűtsük vissza. A kölesalap lefőzése: A hántolt kölest alaposan mossuk meg, forró vízben. Folyamatos keverés mellett, főzzük puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Amikor puhára főtt, vegyük le a gázról, és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. A lefőtt alapból, mérjünk ki 500 grammot, és letakarva tegyük félre, a töltéshez. A sütés: A tortaforma sütőkarikáját csomagoljuk be sütőpapírral (érdemes szilikonos sütőpapírt is belehelyezni). A maradék, lefőtt kölesalaphoz adjuk hozzá a túrót, az egész tojásokat, a mandulalisztet és a lenmagpelyhet. Alaposan keverjük össze, és töltsük a becsomagolt karikába. 180 °C-os, előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt süssük készre, majd fordítsuk rácsra, és azonnal vágjuk ki a sütőkarikából. Betöltés: A tortaformába helyezzük bele a tortakarikát, és fújjuk ki formaleválasztóval. A félretett és lehűtött 500 g kölesalaphoz, habverővel keverjük hozzá a 100 g darabolt sárgabarack konzervet, az 50 g sárgabarack koncentrátumot, majd lazítsuk 150 g felvert tejszínhabbal, és keverjük hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krémet töltsük az előkészített tortaformába. Ekkor fontos, hogy ügyeljünk a tömörítésre. Legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögetjük. Helyezzük a tetejére a kihűlt kölespiskótát. A tortát tegyük egy éjszakára mélyhűtőbe, majd ha keményre fagyott, válasszuk le róla a szilikonformát. Összeállítás: A torta üregeibe töltsük be a házi sárgabaracköntetet. Díszítsük csokoládélapból kivágott háromszögekkel és felezett sárgabarack konzervvel, amit a hosszabb eltarthatóság érdekében, lekezelhetünk hideg zselével.