Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Jó szórakozást kívánunk ezeknek az aranyos sajttorta karácsonyfáknak a díszítéséhez és elfogyasztásához is! Mivel bolti vaníliás sajttortából készül, ezért ez az alacsony erőfeszítéssel elkészíthető desszert az ünnepi készülődés bajnoka lehet.
Vágjuk a sajttortát 8 szeletre, és helyezzük el őket sütőpapírral bélelt tepsin, egyenlő távolságra egymástól. Szúrjunk egy pálcikát vagy egy fa nyársat mindegyik szeletbe (a fatörzs elkészítéséhez), majd tegyük a fagyasztóba 4 órára, vagy amíg teljesen meg nem fagynak.
Olvasszuk fel a csokoládétáblákat, egyenként, külön tálakban, 30 másodperces sorozatokban a mikrohullámú sütőben. Egyenként mártsuk bele a fagyasztott sajttorta darabokat az olvasztott csokoládéba, közben forgassuk meg, hogy teljesen bevonja, és óvatosan rázzuk le a felesleges csokoládét. Tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsibe, és ismételjük meg a maradék sajttorta darabokkal. A csokoládé gyorsan megdermed a fagyasztott sajttortán, ezért legyen kéznél minden, és a mártogatás megkezdése után dolgozzunk a lehető leggyorsabban.
Olvasszuk fel újra a maradék csokoládét. Egy külön tálban keverjünk egy kevés zöld ételfestéket a fehér csokoládé ⅔-ához, majd kanalazzuk ezt, valamint a maradék fehér és tejcsokoládét eldobható habzsákokba, és vágjunk 2 mm-es lyukakat az aljukra.
A tetejétől kezdve, nyomjunk cikkcakk mintát a sajttortára. Szórjuk rá a cukor konfettit, gyorsan dolgozva, mielőtt a csokoládé megdermed. Ismételjük meg a további sajttorta darabokkal. Tálaljuk azonnal, vagy tároljuk a hűtőszekrényben legfeljebb 3 napig, vagy a fagyasztóban legfeljebb 10 napig, légmentesen záródó edényben.
Tipp: Az ételfesték hozzáadása a fehér csokoládét néha „megköti”. Ha ez történik, keverjünk hozzá 1 teáskanál olajat, hogy újra folyékony állagú legyen.