Sajttorta-brownie karácsonyfák

Hozzávalók

A brownie-hoz
200 g sótlan vaj, kockákra vágva
200 g darabokra tört étcsokoládé (kb. 54% kakaótartalmú)
3 nagy tojás
250 g porcukor
½ evőkanál vanília kivonat
125 g finomliszt
½ teáskanál só
Krém és díszítés
400 g szobahőmérsékletű krémsajt
300 g porcukor
¼ teáskanál
1 narancs reszelt héja
6 nagy tojás
teáskanál vanília kivonat
80 g olvasztott étcsokoládé
2 evőkanál szivárványszínű szórócukor

Leírás

Varázsolj mosolyt az arcokra ezekkel a finom, karácsonyfaalakú sajttorta-brownie sütikkel! A díszítésbe bárki besegíthet, amit étcsokival és színes szórócukorral tehettek még különlegesebbé.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésnél 160°C-ra). Béleljünk ki sütőpapírral egy téglalap alakú (33 x 23 cm) sütőformát . Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy vastag aljú lábasban, alacsony hőfokon, időnként megkeverve, amíg sima és fényes nem lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 5 percig.

2

Egy nagy keverőtálban verjük fel a tojásokat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel, amíg jól össze nem állnak. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sót.

3

Öntsük a lehűlt csokoládés keveréket a tojásos masszához, és keverjük össze habverővel, amíg egységes nem lesz. Forgassuk bele a lisztet amíg csomómentes nem lesz, majd öntsük hamar az előkészített formába. Tegyük félre.

4

Tisztítsuk meg a habverő keverőszárait, majd verjük fel a krémsajtot a cukorral, a sóval és a narancshéjjal, amíg könnyű és habos nem lesz (kb. 5 percig). Adjuk hozzá kettesével a tojásokat, minden tojásadag után jól keverjük el. Keverjük hozzá a vaníliát.

5

Óvatosan öntsük a sajttorta-keveréket a brownie rétegre, majd tegyük a sütő középső rácsára, és süssük 1 órán át, vagy amíg világos aranyszínű nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson, majd tegyük hűtőbe 4 óra hosszára (vagy akár egész éjszakára).

6

Egy nagy, éles késsel vágjuk ketté a sajttorta-brownie-t a tepsi hosszában. Mindkét hosszú téglalapot vágjuk 10 váltakozva álló és fekvő háromszögre, hogy összesen 20 háromszöget kapjunk.

7

Az olvasztott csokit kanalazzuk habzsákba vagy kis nejonzacskóba, és vágjunk egy kis lyukat a sarkára. A háromszög tetejétől indulva csorgassuk a csokit cikk-cakk mintában úgy, hogy kissé túllógjon a széleken, vagyis egy karácsonyi égősorra hasonlítson. Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórjuk meg mindegyik brownie-t színes cukordarával, mintha azok karácsonyi fények vagy gömbdíszek lennének. A brownie-kat légmentesen zárható edényben, egy rétegben legfeljebb 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4