Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Varázsolj mosolyt az arcokra ezekkel a finom, karácsonyfaalakú sajttorta-brownie sütikkel! A díszítésbe bárki besegíthet, amit étcsokival és színes szórócukorral tehettek még különlegesebbé.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésnél 160°C-ra). Béleljünk ki sütőpapírral egy téglalap alakú (33 x 23 cm) sütőformát . Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy vastag aljú lábasban, alacsony hőfokon, időnként megkeverve, amíg sima és fényes nem lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni 5 percig.
Egy nagy keverőtálban verjük fel a tojásokat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel, amíg jól össze nem állnak. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sót.
Öntsük a lehűlt csokoládés keveréket a tojásos masszához, és keverjük össze habverővel, amíg egységes nem lesz. Forgassuk bele a lisztet amíg csomómentes nem lesz, majd öntsük hamar az előkészített formába. Tegyük félre.
Tisztítsuk meg a habverő keverőszárait, majd verjük fel a krémsajtot a cukorral, a sóval és a narancshéjjal, amíg könnyű és habos nem lesz (kb. 5 percig). Adjuk hozzá kettesével a tojásokat, minden tojásadag után jól keverjük el. Keverjük hozzá a vaníliát.
Óvatosan öntsük a sajttorta-keveréket a brownie rétegre, majd tegyük a sütő középső rácsára, és süssük 1 órán át, vagy amíg világos aranyszínű nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni egy rácson, majd tegyük hűtőbe 4 óra hosszára (vagy akár egész éjszakára).
Egy nagy, éles késsel vágjuk ketté a sajttorta-brownie-t a tepsi hosszában. Mindkét hosszú téglalapot vágjuk 10 váltakozva álló és fekvő háromszögre, hogy összesen 20 háromszöget kapjunk.
Az olvasztott csokit kanalazzuk habzsákba vagy kis nejonzacskóba, és vágjunk egy kis lyukat a sarkára. A háromszög tetejétől indulva csorgassuk a csokit cikk-cakk mintában úgy, hogy kissé túllógjon a széleken, vagyis egy karácsonyi égősorra hasonlítson. Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórjuk meg mindegyik brownie-t színes cukordarával, mintha azok karácsonyi fények vagy gömbdíszek lennének. A brownie-kat légmentesen zárható edényben, egy rétegben legfeljebb 5 napig tárolhatjuk a hűtőben.