Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető túrós pogácsa receptje. Pogácsa tészta: 50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk, 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány, áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, lisztezett asztalon, 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval. A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Pogácsa sütése: A sütőlemezre, 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C°-os sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.