Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos paprikás kenyér

Hozzávalók

2 kanál tengeri só
1 dl tej
2 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag élesztő
1 marék trappista sajt
4 kanál őrölt pirospaprika
60 dkg finomliszt

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg (30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állaga közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, majd 60-70 percig kelesztjük. Ez idő letelte után, a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. 35-40 percig, meleg helyen tartjuk. Sütés előtt, étolajjal megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, közepes erősségű sütőben, 45-50 percig, szép barnára sütjük. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4