Hozzávalók

50 dkg kristálycukor
1 dl rum
2 kg szilva

Leírás

Az érett, megmosott szilvát szűrőbe teszik, amíg a víz lecsepeg róla. Ezután, beleöntik a katlanon elhelyezett rézüstbe. Egy kavarófával, óvatosan mozgatva, forrásig hevítik a gyümölcsöt. Addig főzik így, amíg el nem válik a mag és a gyümölcshús. Ekkor kiszedik és fakanállal átdörzsölik egy rostán. Fennmarad a mag és a héj, a gyümölcs savanykás leve pedig, egy tálba folyik. Ez az összegyűlt lé a cibere. Ezt visszaöntik az üstbe. Folyamatos kavarás mellett, sűrű lekvárrá főzik, a cukorral együtt. Végén beleöntjük a rumot. A szilvalekvár akkor van kész, ha nem csöppen le a fakanálról. Ilyenkor meg lehet passzírozni, hogy szép sima állagú legyen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
120 perc
Előételek
2 3 4