Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az érett, megmosott szilvát szűrőbe teszik, amíg a víz lecsepeg róla. Ezután, beleöntik a katlanon elhelyezett rézüstbe. Egy kavarófával, óvatosan mozgatva, forrásig hevítik a gyümölcsöt. Addig főzik így, amíg el nem válik a mag és a gyümölcshús. Ekkor kiszedik és fakanállal átdörzsölik egy rostán. Fennmarad a mag és a héj, a gyümölcs savanykás leve pedig, egy tálba folyik. Ez az összegyűlt lé a cibere. Ezt visszaöntik az üstbe. Folyamatos kavarás mellett, sűrű lekvárrá főzik, a cukorral együtt. Végén beleöntjük a rumot. A szilvalekvár akkor van kész, ha nem csöppen le a fakanálról. Ilyenkor meg lehet passzírozni, hogy szép sima állagú legyen.