Receptek Főételek Húsos ételek Roston pulykamell gombával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágva)
kg csiperkegomba
8 szelet pulykamell
5 kanál finomliszt

Leírás

A pulykamelleket sózzuk és lisztbe mártjuk. Kevés olajon megsütjük őket, közben elkészítjük a köretet. A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtisztítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon, elkezdjük kevergetve pirítani. Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd összeforgatjuk. Azon melegében tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4