Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
4 kanál finomliszt
1 csésze rizs
5 kanál barna cukor

Leírás

Pároljunk egy teáscsészényi rizst, kétszeres mennyiségű vízben, majd hagyjuk kihűlni. Verjünk kemény habbá, 6 tojás fehérjét. A 6 tojás sárgájához, adjunk 5 evőkanál barna cukrot és 4 evőkanál lisztet, valamint egy csipet sót. Keverjük robotgéppel ezt is habosra, majd öntsük bele a kihűlt rizst. Óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot, majd öntsük a masszát tűzálló üvegtálba. Süssük 180 fokon, 5 percig, majd további 20 percig, 150 fokon. Lekvár helyett, friss vagy mirelit gyümölccsel is tálalhatjuk. Az éretten összeturmixolt és citromlével meglocsolt sárgabarack például éppen olyan finom és édes, mint a lekvár, de valamennyi vitamin épségben marad benne, így egészségesebb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4