Receptek Gyerekmenü Főételek Rakott tök gombával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 dl tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
4 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
70 dkg csiperkegomba
10 dkg trappista sajt
70 dkg főzőtök
1 marék friss rozmaring

Leírás

A kenyérszeleteket megpirítjuk. A tököt és a hagymát felkarikázzuk, a gombát szeletekre vágjuk. A felaprított zöldfűszereket, a sót és a borsot a tejfölbe keverjük. Egy kiolajozott jénaiba rakosgatjuk rétegenként a következőket: kenyérszeletek, tök, gomba, hagyma, tejföl, reszelt sajt. Ezután ismételjük meg, még egyszer a rétegezést. Forró sütőben sütjük, amíg a teteje megpirul. Sok levet fog engedni, de a benne lévő pirítós felszívja. Langyosan tálaljuk, de hidegen is finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4