Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 pohár tejföl
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
4 dl 20%-os tejföl
1 csipet fehérbors
1 csomag vegyes zöldség
4 fej gomba
10 dkg reszelt sajt
1 csipet ételízesítő
50 dkg darált hús
50 dkg tarhonya
Leírás
A darált húsból, hagymából, fokhagymából, olajból és a fűszerekből pörköltet csinálunk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt mexikói zöldségkeveréket és a kockára vágott gombát. Néhány perc alatt összepároljuk. Az egyik pohár tejfölt, egy evőkanál mustárral és egy kevés vízzel jól elkeverjük. Ezután a pörkölthöz öntjük, folyamatos kevergetés közben, 3-4 percig, lassú tűzön összeforraljuk. Félrerakjuk. A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem fől (a víz el nem fől róla). Nem baj, ha az egész állaga egy picit pempős. A tepsibe beleöntjük a tarhonya felét, kisimítgatjuk, majd ráöntjük a pörköltet, végül pedig a tarhonya másik felét. A másik pohár tejfölt kikeverjük az evőkanálnyi mustárral, és a tarhonya tetejére simítjuk. Ráöntjük a simára kevert tejfölt, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. A tálalással érdemes várni, amíg az étel egy picit kihűl, akkor szépen egyben marad, nem potyog szét.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4